Geschoolde meisjes goed voor economie

AMSTERDAM - Het niet naar school gaan van meisjes heeft een negatief effect op de economische groei, dat concludeert Unicef in het vandaag gepubliceerde jaarrapport 'The State of the World's Childeren 2004.' Wanneer meisjes naar school gaan, stijgt het Bruto Nationaal Product per hoofd van de bevolking.

Van de 700 miljoen kinderen gaan er wereldwijd 65 miljoen meisjes niet naar school en miljoenen haken voortijdig af. De standaardbenadering om onderwijs bereikbaar te maken voor alle kinderen werkt dus niet voor meisjes. Unicef roept de overheden van ontwikkelingslanden op om alle schoolgelden voor basisonderwijs af te schaffen en meisjesonderwijs te integreren in plannen voor armoedebestrijding.

Als meisjes niet naar school gaan is de kans groot dat ze in armoede zullen leven en zullen overlijden tijdens de zwangerschap. Wanneer meisjes wel naar school gaan heeft dat een positief effect. Zij kunnen zich dan beter beschermen tegen ziektes en vormen van uitbuiting. Ook zijn ze beter voorbereid op het zorgen van hun kinderen en zullen zij die uiteindelijk ook naar school sturen.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie