De Vlieger wil Air Holland redden

AMSTERDAM - De Amsterdamse zakenman Erik de Vlieger wil de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Air Holland een forse financiële injectie geven. Hij hoopt op die manier met de reisorganisaties TUI, Thomas Cook en D-Reizen in zee te gaan. Dat heeft hij woensdag gezegd.

De investeringsmaatschappij van De Vlieger, Imca, onderhandelt al ongeveer een week met de directie van Air Holland. De verwachting is dat er in de nacht van woensdag op donderdag overeenstemming wordt bereikt.

"Imca en de touroperators vinden elkaar zeer interessant", zei de zakenman. De reisorganisaties zijn dan ook bij de onderhandelingen tussen Air Holland en Imca betrokken.

TUI en Thomas Cook organiseren met Air Holland goedkope reizen naar verre bestemmingen. D-Reizen vliegt met de maatschappij naar het Caribisch gebied. Deze touroperator boekt sinds vorige week echter geen losse stoelen meer bij de vervoerder wegens de financiële problemen.

Air Holland verkeert al lange tijd in financiële nood. Vorig jaar kon de onderneming maar ternauwernood faillissement ontwijken. De maatschappij betaalt geregeld de salarissen van het personeel te laat uit. De vakbonden bereiden daarom rechtszaken voor. Air Holland heeft ongeveer 250 werknemers.

Tip de redactie