Wilde staking busvervoer stad Groningen

GRONINGEN - Het busvervoer in de stad Groningen heeft dinsdagmiddag enige tijd stil gelegen door een wilde staking van chauffeurs. Die zetten hun bus aan de kant in verband met een conflict met vervoersbedrijf Arriva over een nieuw dienstrooster.

Arriva was teleurgesteld over de wilde staking. Het bedrijf stelde dat het overleg over het rooster nog volop gaande is en vond de actie veel te voorbarig. Na ongeveer twee uur gingen de chauffeurs weer rijden.

Dinsdagmiddag was er overleg tussen de ondernemingsraad en de directie over de plannen van de vervoerder. De medewerkers namen dat als aanleiding om hun ongenoegen te tonen. Om het rooster in te kunnen voeren, moeten bestuurders tijdens een dienst vrijwel continu achter het stuur zitten en bovendien slechts op een lijn rijden, vrezen zij.

De vakbonden steunden de acties niet, evenmin als de ondernemingsraad. Arriva en de raad zetten het overleg voort. Begin vorige maand riepen vijftig buschauffeurs van Connexxion in Zaandam ook een wilde staking uit uit onvrede over het aangescherpte beleid voor het ziekteverzuim. De bussen stonden een halve dag stil, waarna de chauffeurs weer aan het werk gingen.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie