ROTTERDAM - Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende treedt per 1 april 2011 toe als partner bij accountantsorganisatie Ernst & Young.

Balkenende zal op diverse gebieden werkzaam zijn. Hij gaat zowel cliënten als het internationale topmanagement van Ernst & Young adviseren.

Ook krijgt Balkenende een leidende rol op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Ernst & Young in België en Nederland.

Toponderneming

“Ik kies voor Ernst & Young omdat het een internationale toponderneming is met een bekende naam. Ik verwacht een interessante en internationale werkkring aan te treffen, waar ik me kan bezighouden met inhoudelijk boeiend werk", aldus Balkenende.

"Ik kijk uit naar de internationale advisering en de werkzaamheden op het gebied van Corporate Responsibility."

Hoogleraar

Balkenende zal zijn werkzaamheden combineren met de functie hoogleraar Governance, Institutions & Internationalisation aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij een dag per week werkzaam is.

Ernst & Young noemt de komst van Balkenende een bijzondere versterking van de organisatie zowel in Nederland als op internationaal niveau.

Voormalig PvdA-leider Wouter Bos maakte in september vorig jaar bekend aan de slag te gaan als partner bij een concurrenende accountantsorganisatie, KPMG.