Meer vluchten KLM in zomer

AMSTELVEEN - De luchtvaartmaatschappij KLM schroeft het aantal vluchten deze zomer op. De onderneming voerde de afgelopen zomer en deze winter minder vluchten uit wegens de angst onder de passagiers voor de dodelijke longziekte SARS.

Aanstaande zomer, die begint op 28 maart, ligt het aantal vluchten op het niveau van de zomer in 2001, net voor de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten. "De vraag laat een licht herstel zien. Toch staan de opbrengsten nog steeds onder grote druk", zei een woordvoerder van KLM maandag.

KLM begint nieuwe routes naar Riga in Letland en Kristiansand in Noorwegen. Ook gaat de vervoerder samen met partner Northwest Airlines vaker op Minneapolis en Houston in de Verenigde Staten vliegen.

China wordt steeds belangrijker voor KLM. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen mogen sinds kort vaker op dit Aziatische land vliegen. KLM maakt daar dan ook gebruik van en begint dagelijkse vluchten naar Peking en Shanghai.

KLM kan nog steeds niet naar Bagdad in Irak vliegen. Het land is daarvoor nog te instabiel. Passagiers naar de Iraakse hoofdstad moeten via Koeweit reizen.

Het zomerseizoen eindigt op 30 oktober 2004.

Tip de redactie