NEW YORK - De effectenbeurs van New York is donderdag lager gesloten. De Dow-Jonesindex noteerde vrijwel de gehele dag een kleine winst, maar leverde die in de laatste minuten van de handel alsnog in. De index van dertig voornamelijk traditionele fondsen sloot 27,95 punten (0,29 procent) lager op 9625,44.

De Nasdaq daalde 30,50 punten (1,69 procent) op 1782,16. De technologiebeurs eindigde daarmee voor de vijfde opeenvolgende dag op verlies.

Gunstige berichten over de detailhandelsomzet en de arbeidsmarkt zetten beleggers voorzichtig aan tot kopen van vooral traditionele fondsen. Technologiefondsen waren daarentegen niet gewild. Dat kwam deels door de tegenvallende vooruitzichten van computernetwerkproducent Cisco.

Cisco, met een notering aan de Nasdaq, incasseerde een verlies van ruim 8 procent. Telecomconcern WorldCom, dat de afgelopen dagen procent van zijn koers zag verdwijnen, herstelde iets met een stijging van ruim 12 procent. Het presenteerde cijfers die beter waren dan verwacht.

Wal-Mart

Dow-fonds Wal-Mart, de grootste warenhuisketen in de Verenigde Staten, profiteerde niet van de hogere omzetcijfers over januari. Het aandeel opende positief, maar daalde uiteindelijk 0,83 procent. Concurrent Home Depot deed het iets minder slecht met een verlies van 0,2 procent.

De euro steeg ten opzichte van de dollar. De Europese munt noteerde aan het einde van de handelsdag in New York 0,8710 dollar. Een dag eerder stond de euro nog op 0,8675 dollar.