TILBURG - IMpact Retail, het moederbedrijf van elektronicawinkels It's Electronics, Modern.nl en Prijstopper, vraagt dinsdag surseance van betaling aan.

Op de website van het bedrijf is te lezen dat alle 118 winkels en webshops per direct gesloten zijn.

Volgens een woordvoerder namens het bedrijf zijn ''de verminderde marges in een toegenomen concurrerende markt'' de hoofdreden voor het aanvragen van de surseance. Uitstel van betaling leidt in 98 procent van de gevallen tot een faillissement.

IMpact Retail was al bezig met een herstyling van het bedrijf. Het wilde alle winkels onder één formule met service (It's) brengen.

Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart van de winkels en de webshops in een al dan niet afgeslankte vorm. Bij IMpact Retail zijn 980 mensen in dienst.

Personeel

Het personeel kreeg maandagavond de mededeling om dinsdag niet op het werk te verschijnen. Het is onduidelijk wat er met het personeel gaat gebeuren. ''Het hangt van de bewindvoerder af'', aldus de woordvoerder. Deze zal dinsdag worden aangesteld.

Consumenten die een bestelling hebben lopen bij een van de diensten bij IMpact Retail of iets in reparatie hebben gegeven, krijgen persoonlijk bericht, aldus de website van het bedrijf. Er wordt gestreefd naar zo min mogelijk overlast voor klanten.

Er zijn 110 It's-filialen in Nederland en acht Prijstoppers. Deze hebben in Nederland concurrentie van onder meer 180 Expertwinkels, 170 Dixonsfilialen, 50 BCC-vestigingen en 28 Mediamarkten.