DEN HAAG - Deutsche Post DHL stopt per 30 april met zijn Nederlandse prijsvechter Interlanden. De dochteronderneming verspreidt ongeadresseerd reclamedrukwerk vanuit locaties in Apeldoorn, Eindhoven en Zoetermeer.

246 mensen verliezen hun baan, meldt Deutsche Post DHL dinsdag.

Het personeel van Interlanden is dinsdag op de hoogte gebracht. Voor het personeel is er een sociaal plan, dat zich ook richt op de begeleiding naar ander werk.

Vorige week meldde Deutsche Post al dat het de prijsvechter SelektMail, actief op de Nederlandse markt voor zakelijke post, wil verkopen aan het Nederlandse bedrijf Sandd. Als die transactie is afgerond, is Deutsche Post niet meer actief op de binnenlandse postmarkt in Nederland.

"Het is een hele moeilijke markt met hevige concurrentie", verklaart een woordvoerder van Interlanden de teloorgang van zijn bedrijf. De afgelopen drie jaar verdwenen bij diverse reorganisaties al bijna 200 banen.

DHL

De sluiting heeft geen gevolg voor andere onderdelen van DHL in Nederland, aldus Deutsche Post DHL.

Met in totaal meer dan zevenduizend medewerkers blijven DHL Express, DHL Freight, DHL Global Forwarding en DHL Supply Chain actief op de Nederlandse markt. Deze onderdelen richten zich op de internationale verzending van poststukken en -pakketten.

Deutsche Post kocht Interlanden in 2004 van uitgeverij Wegener. Het bezorgbedrijf bestond al sinds 1969.