Groot faillissement in Zwitserland in zicht

WINTERTHUR - Na het debacle van de luchtvaartmaatschappij Swissair tekent zich weer een groot faillissement af in Zwitserland. De twijfelachtige eer is ditmaal weggelegd voor de onderneming Erb-Gruppe, die met schulden zit van meer dan 2 miljard frank (1,28 miljard euro).

Erb-Gruppe kan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen en liet vrijdag weten surseance te hebben aangevraagd voor enkele bedrijfsonderdelen. De financiële problemen kwamen boven water nadat de oprichter van de onderneming, Hugo Erb, deze zomer was overleden.

De onderneming telt vier divisies, waartoe in totaal 85 bedrijven behoren. De oorspronkelijke kern van Erb is de autohandel, die valt onder Herfina. Herfina is de op een na grootste autoimporteur van Zwisterland. Erb heeft ook een grote koffiehandel, onder de naam Volcafe. Hiervoor zoekt het een koper.

Er werken ongeveer 4900 mensen bij Erb, van wie 2500 in Zwitserland. Van het familiebedrijf zijn geen financiële gegevens bekend. De jaaromzet bedraagt naar schatting 4,5 miljard frank (bijna 2,9 miljard euro).

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie