Autofabrikanten stoppen met productie auto's op gas

AMSTERDAM - Over een paar jaar zullen er bijna geen nieuwe auto's meer zijn die op lpg kunnen rijden. Dit meldt het Algemeen Dagblad. De grote autofabrikanten stoppen met de produktie van auto's die kunnen rijden op gas. Oorzaak is de afnemende betrouwbaarheid van lpg. Door de toename van electronische apparatuur in de auto's en het strakker afstellen van de motoren zullen auto's op gas steeds vaker afslaan of zelfs niet willen starten.

Toyota, Volkswagen en Fiat stoppen dit jaar definitief met de produktie van auto's die geschikt zijn voor lpg-inbouw. BMW, Mercedes en Ford waren daar al een paar jaar geleden mee gestopt.

De populariteit van autogas is de laatste jaren al dramatisch afgenomen. Nog maar 1,5 procent van de nieuw verkochte auto's heeft een gasinstallatie. In 2001 werden nog 29.000 auto's met een gasinstallatie verkocht, in 2003 was dat aantal gezakt naar 11.000 auto's.

De lpg-branche kondigde vorige week een grootscheepse campagne aan om het rijden op gas te promoten. Leasemaatschappijen krijgen goedkopere gassystemen aangeboden en alle storingen zouden vier jaar lang snel opgelost worden. Maar volgens directeur Vedder van Leaseplan zal dat niet veel helpen.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie