Air Holland verwacht snel geldinjectie

SCHIPHOL - De luchtvaartmaatschappij Air Holland verwacht binnenkort een overeenkomst te sluiten met een sterke financiële partner om onder haar grote schuldenlast uit te komen. De onderhandelingen zijn in een stroomversnelling geraakt omdat het bedrijf geen verlies meer lijdt. Dat heeft directeur C. van Dormael vrijdag gezegd.

"Air Holland maakt geen verlies meer. Vanaf november zijn we beginnen te vliegen voor twee grote touroperators. Daardoor is de situatie van een verlies in winst omgekeerd", aldus Dormael. Air Holland heeft onlangs een overeenkomst gesloten met de reisorganisaties TUI en Thomas Cook om goedkope reizen naar verre bestemmingen aan te bieden.

Volgens M. Hoelscher, secretaris van de Vereniging van Nederlands Cabinepersoneel, is het slecht gesteld met de financiële situatie van Air Holland. Volgens hem hebben leden de vakbond gezegd dat de salarissen systematisch te laat worden betaald en dat het bedrijf al anderhalf jaar niet aan zijn pensioenverplichtingen voldoet.

Dormael erkent dat er problemen zijn met de betalingen. Er zijn volgens hem regelingen getroffen om die in de toekomst recht te trekken.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie