AMSTERDAM - Door de teruggang van de IT-sector is uitzendconcern Brunel in het eerste halfjaar in de rode cijfers gedoken. Het internationale bedrijf meldde dinsdag een verlies van ,9 miljoen euro, terwijl het over de eerste helft van vorig jaar nog 1,4 miljoen euro winst maakte.

Daarbij zakte de omzet van 107 miljoen naar 102 miljoen euro. De afdelingen in Nederland en België die sterk afhankelijk zijn van de IT, moesten het meeste terrein prijsgeven. Daarentegen deed Brunel het beter in Duitsland en in de energiesector.

Volgens de directie geven de cijfers geen reden tot juichen, maar heeft een reorganisatie het bedrijf sterker gemaakt. Topman J. van Barneveld spreekt van een 'teruggekeerde fitheid van de organisatie', die Brunel in staat stelt de huidige economische problemen het hoofd te bieden. Het bedrijf heeft een vestiging geopend in Canada en zint op een overname in de VS.

Brunel is een beursgenoteerde specialist in detachering, consultancy en de olie- en gasindustrie. In Nederland, Duitsland, België, Canada en elders werken 3500 mensen.