NEW YORK - Op de effectenbeurs van New York zijn de belangrijkste aandelenindices woensdag lager geëindigd. De Dow-Jonesindex schommelde de gehele dag rond het slot van dinsdag, maar ging in het laatste halfuur toch in het lichtrood. De index van dertig toonaangevende fondsen eindigde 32,04 punten (0,33 procent) lager op 9653,39.

De Nasdaq viel sterker terug. De technologiebeurs verwerkte een verlies van 25,79 punten (1,4 procent) op 1812,73. Voor de tweede dag was daar de telecomsector het zorgenkindje. Zo verloor WorldCom procent. Het concern zag in de laatste vijf dagen eenderde van zijn beurswaarde verdampen, mede doordat analisten vrezen voor de kwartaalresultaten die donderdag verschijnen.

Cisco steeg 0,6 procent. De producent van netwerkapparatuur maakte voorbeurs onverwacht bekend dat het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar beter is verlopen dan geraamd. Cisco maakt nabeurs de cijfers bekend.

Beleggers grepen na de recente koersdalingen hun kans om vooral traditionele aandelen in te kopen. De koersen waren de afgelopen dagen teruggelopen door zorgen over mogelijke malversaties in de boekhouding van van diverse bedrijven. General Electric was net als dinsdag de grootste stijger aan de Dow met deze keer een winst van procent.

Tyco herstelde zich enigszins na twee dagen van flinke koersdalingen. Hoewel het conglomeraat woensdag een winstwaarschuwing gaf, ging de koers ruim 12 procent omhoog. Beleggers putten moed uit de geruststelling van het bedrijf dat het geen onvermoede schulden in de boeken heeft.

De euro noteerde onveranderd ten opzichte van de dollar. De Europese munt noteerde aan het einde van de handelsdag in New York ,8675 dollar, exact gelijk als aan het slot van dinsdag.