Baas SBS haalt uit naar Endemol

ROTTERDAM - De kijkcijfers van een aantal door tv-producent Endemol gemaakte programma's zijn zo slecht, dat de top van het bedrijf maatregelen moet nemen. Dat stelt algemeen directeur van SBS, Bart in 't Hout, woensdag in het Algemeen Dagblad.

Volgens In 't Hout trekken de programma's Sterrenbeurs, Lucky Letters en de Sponsor Loterij Trap veel te weinig kijkers. "Genoeg is genoeg", stelt de directeur. "Al hun nieuwe producties zijn gewoon heel erg mislukt. Ze realiseren zich bij Endemol veel te weinig wat de effecten van al die flops zijn voor zenders: minder inkomsten, een hele avond naar de filistijnen en zeurende journalisten aan de telefoon. Ze moeten echt maatregelen treffen."

Volgens In 't Hout wordt Sterrenbeurs stopgezet en is de toekomst van de twee overige programma's onzeker. "Ik kan wel gaan zitten draaien, maar binnenkort halen we Sterrenbeurs er af. We stoppen misschien met de Sponsor Loterij Trap. Dat bekijken we per aflevering. En de toekomst van Lucky Letters is ook hoogst onzeker."

"Je moet concluderen dat de gekende formules van Endemol als All You Need Is Love, Peter R. de Vries en Hart in Aktie goed lopen, maar dat de nieuwe producties gewoon erg mislukt zijn. Het komt er niet uit."

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie