Nederlanders vinden Hema beste winkelformule

DOETINCHEM - Nederlanders zijn enthousiast over het warenhuis Hema. Deze winkelformule is gekozen tot beste van Nederland. Direct daarna volgen Ikea en Blokker. Dat is dinsdag gebleken uit een onderzoek van ITM en Q&A Research & Consultancy in samenwerking met het brancheblad Elsevier Retail.

Het onderzoek is gedaan onder veertienhonderd Nederlanders. Het is de eerste keer dat in een dergelijk onderzoek alle winkels uit verschillende branches worden betrokken.

Consumenten vinden dat de Hema kwalitatief goede spullen verkoopt. Bovendien heeft het warenhuis in de ogen van de klanten een actueel en betaalbaar assortiment. Daarmee verslaat de Hema de zusterbedrijven V&D (op nummer acht) en Bijenkorf (op nummer achttien).

Het onderzoek is ook goed nieuws voor supermarktketen Albert Heijn. Ondanks de boekhoudfraude bij moeder Ahold en het commentaar dat de winkel te duur zou zijn, staat Albert Heijn wel op de vijfde plaats. Alleen de discountketen Aldi staat een plek hoger.

Uit het onderzoek blijkt ook dat consumenten steeds vaker kiezen voor winkels die werken met lage prijzen. Van de 25 ketens in de lijst zijn er tien die zeggen met voordeelprijzen te werken. Volgens de onderzoekers wordt 2004 een jaar waarin winkeliers zich via aanbiedingen verder willen profileren.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie