Extra veiligheidsmaatregelen na overval geldwagen

UTRECHT - Geldvervoerder Geldnet zint op extra veiligheidsmaatregelen na de overval maandag op een van zijn wagens waarbij een bazooka werd gebruikt. Het bedrijf is bezorgd dat de traditionele golf aan overvallen rond de feestdagen kennelijk al is begonnen. Dat heeft Geldnet dinsdag gezegd.

"Als dit zich gaat herhalen, dan moeten we de geldcassettes ook in het voertuig in plofkoffers houden", zegt P. Verzendaal, directeur van Geldnet. Plofkoffers vernietigen bankbiljetten automatisch als criminelen de koffers forceren.

De geldtransporteur zet de koffers nu nog maar beperkt in vanwege het hoge prijskaartje. "Het is een hele dure operatie", aldus Verzendaal. Maandag werd een geldauto van Geldnet in Amsterdam-Noord onder bedreiging van een soort raketwerper overvallen. Het wapen werd niet gebruikt.

Volgens Verzendaal neemt het aantal overvallen traditioneel sterk toe rond de feestdagen. "Het begint dit jaar wat vroeg", aldus de directeur. Na een golf van overvallen op geldauto's eind vorig jaar weigeren geldvervoerders 's nachts te rijden.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie