GELDERMALSEN - Ongeveer vijftig medewerkers van het distributiecentrum van Albert Heijn (AH) in Geldermalsen en Pijnackter hebben dinsdag het werk opnieuw neergelegd. Zij voeren actie vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en het supermarktconcern.

Dat heeft CNV Dienstenbond en GNV Bondgenoten dinsdag laten weten.

De medewerkers hebben om acht uur het werk neergelegd en het distributiecentrum verlaten. Buiten volgt een actiebijeenkomst tot elf uur.

De onderhandelingen over de nieuwe cao bij AH zitten muurvast. Het supermarktbedrijf wil meer flexibele arbeidskrachten inzetten, terwijl de bonden juist meer vaste contracten eisen.

Vrijdag liep het ultimatum af dat de vakbonden aan de werkgever hadden gesteld. Direct daarna legden grote groepen werknemers in verscheidene distributiecentra het werk neer.

'Actiebereidheid groot'

Volgens CNV Dienstenbond is de actiebereidheid onder de AH-medewerkers groot. ''Een goed loonbod, meer vaste arbeidsplaatsen en investeringen in eigen personeel blijft onverminderd de inzet. Albert Heijn vergist zich lelijk als het denkt dat dit wel overwaait'', zei onderhandelaar Wessel Breunesse.

Woensdag gaan de partijen op uitnodiging van AH weer om de tafel. ''Het is voor ons nog een groot vraagteken wat het overleg gaat opleveren'', zei Breunesse. ''Maar als er geen goed resultaat uitkomt, worden de acties hoogstwaarschijnlijk doorgezet.''