AMSTERDAM - De Miljonair Fair in Amsterdam heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Het vijfdaagse evenement zag tot en met maandag ruim 53.000 bezoekers in de RAI voorbijtrekken.

Organisator en mediaondernemer Yves Gijrath maakte dit maandag aan het slot van de manifestatie bekend.

Volgens Gijrath was er dit jaar duidelijk meer positivisme en kooplust onder bezoekers dan bij voorgaande edities. Want de economische crisis heeft de afgelopen jaren ook het meer gefortuneerde deel van de bevolking flink geraakt, weet Gijrath.

De negende editie van de beurs stond vooral in het teken van de 'limited editions'. De rijken lijken meer dan voorheen geïnteresseerd in luxe producten met een beperkte oplage.

Zo waren er kristallen flessen whisky van Johnnie Walker met een hals van 22 karaat goud ter waarde van 3500 euro per stuk.

Diamanten

Diamanten waren sowieso in trek. De grootste standhouder op de beurs, Gassan Diamonds, kreeg het grootste aantal betalende bezoekers van de afgelopen negen jaar op de Fair.

De diamantair, die ook topmerken horloges in het assortiment heeft, draaide een miljoenenomzet.

Auto's

Verder was er veel belangstelling voor auto's. Range Rover lanceerde op de openingsdag zijn kleinste variant met het nieuwe model Evoque. Hiervan werden er maar liefst tweehonderd van verkocht vanaf 45.000 euro per stuk. Daarmee was de Evoque de meest geliefde auto van de beurs, aldus Gijrath.

Fisker Nederland presenteerde de nieuwe elektrische auto Fisker Karma. Van deze auto, met een prijskaartje van 100.000 euro, gingen er vijf van de hand.

Luxeboten

Van de luxeboten viel het Italiaanse merk Riva op met het speciale model Aquariva à 600.000 euro per stuk. Twee boten vonden een nieuwe eigenaar.

Maar het was niet alleen glitter dat de beurs domineerde. Ook bijvoorbeeld bomenkwekers deden goede zaken met orders die in de miljoenen liepen.