ZAANDAM - Ahold-dochter Etos onderzoekt de mogelijkheid om apotheken in haar drogisterijen te openen. "Wij zijn daarover in gesprek met partijen en experts. Er is nog niks concreets", bevestigde een woordvoerder dinsdag. Binnen enkele weken verwacht hij meer duidelijkheid.

De woordvoerder noemt de apothekersmarkt "een lucratieve markt". "Uit onderzoek blijkt dat klanten prijs stellen op meerdere verkooppunten van medicijnen, zowel zonder als met recept."

Een tiental van de 430 Etos-winkels hebben overigens al een apotheek in huis. "Dat zijn franchisers die de Etos-formule erbij hebben genomen."

Een probleem voor Etos is dat een apotheek alleen gerund kan worden door een gediplomeerd apotheker. Die moet de keten dan eerst vinden op een krappe arbeidsmarkt. "Daar wil ik niet op vooruitlopen", aldus de woordvoerder.

Het is niet voor het eerst dat Ahold zich richt op de medicijnenmarkt. Begin jaren negentig was het concern al actief met de verkoop van geneesmiddelen. In 1995 verkocht het concern zijn acht apotheken echter aan de medicijnengroep OPG, omdat er te veel onduidelijkheden waren wat betreft wetgeving.