Spyker Automobielen gaat naar de beurs (video)

AMSTERDAM - Spyker Automobielen wil in 2004 een beursnotering aan Euronext Amsterdam, aldus directeur Victor Muller. Muller wil kapitaal ophalen om de activiteiten en het raceprogramma van het exclusieve automerk te kunnen uitbreiden.

Bekijk video:
Breedband / Modem

Hoeveel de beursgang moet opleveren, kan Muller nog niet aangeven. "Ik weet wel wat ik wil ophalen, maar wat haalbaar is hangt onder meer af van de begeleidende banken."

Spyker zal in 2003 nog verlieslatend zijn, zegt Muller, zonder cijfers te willen noemen. In 2004 zal het resultaat "aanzienlijk beter zijn".

Met de lancering van een handgebouwde sportwagen blies Muller samen met Maarten de Bruijn het automerk Spyker nieuw leven in. Volgens Muller is 2003 het eerste serieuze jaar van productie. Spyker bouwt dit jaar 25 auto's, volgend jaar 50 en voor 2005 mikt Muller op 100.

Muller heeft een belang van 32 procent in Spyker, evenveel als mede-oprichter Maarten de Bruijn, tevens ontwerper van de auto's. Projectontwikkelaar en coureur Hans Hugenholtz bezit 6%. In februari jongstleden heeft mediatycoon John de Mol een belang van 30 procent genomen in Spyker.

Tip de redactie