NEW YORK - Een van de zonen van de veroordeelde miljardenfraudeur Bernard Madoff is dood gevonden in zijn appartement in New York. Mark Madoff (46) heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd door zich op te hangen. Dat maakten de politie en de advocaat van Madoff zaterdag bekend.

De advocaat van de twee broers las een verklaring voor waarin hij sprak van een ''verschrikkelijke en onnodige" tragedie.

''Mark was een slachtoffer van zijn vaders monsterlijke misdaad, hij is bezweken aan twee jaar van niet-aflatende druk van valse beschuldigingen en insinuaties."

Bernard Madoff werd exact twee jaar geleden gearresteerd nadat hij de jarenlange fraude had opgebiecht tegenover zijn zoons. Zij gaven hem aan bij de autoriteiten.

Naar Mark en zijn broer Andrew, die in het bedrijf van Bernard Madoff werkten, liep een onderzoek naar hun rol in de miljardenfraude van hun vader. Ze zijn echter nooit aangeklaagd.

Schuld

De 72-jarige Bernard Madoff bekende in 2009 schuld aan grootschalige oplichting en kreeg een gevangenisstraf van 150 jaar. De totale schade van zijn piramidespel is nooit komen vast te staan.

Zelf stelde hij circa 50 miljard dollar te hebben verkwanseld. De curator schatte het verloren bedrag in oktober van dit jaar op 21,2 miljard dollar.

Madoff heeft altijd volgehouden dat hij alleen opereerde. Sinds zijn bekentenis zijn echter nog zeven anderen aangehouden.