UTRECHT - Bij de distributiecentra van Albert Heijn (AH) dreigen acties. In de cao-onderhandelingen zit geen enkele beweging, stelde vakbond FNV Bondgenoten dinsdag.

Werknemers van de distributiecentra overhandigen woensdag een ultimatum aan Albert Heijn.

De huidige cao liep eind november af. Volgens de vakbond lopen de gesprekken over investeringen in het personeel die het bedrijf in deze cao had toegezegd al een jaar.

''De werknemers voelen zich in de steek gelaten nu blijkt dat AH geen verbeteringen wil afspreken, maar alleen verslechteringen'', aldus de vakbond.

Cao

Ook over de nieuwe cao zijn de partijen het nog niet eens. De vakbond geeft Albert Heijn tot vrijdagmiddag twee uur de tijd om tegemoet te komen aan de eisen. Als dat niet gebeurt volgen acties. Hoe die eruit zien, wilde Bondgenoten dinsdag nog niet zeggen.

Albert Heijn heeft distributiecentra in De Meern, Geldermalsen, Pijnacker, Rotterdam, Tilburg, Zaandam en Zwolle, aldus de vakbond. De acht centra bevoorraden in totaal zo’n achthonderd AH-winkels.

Bij de distributiecentra werken ongeveer 3300 mensen, van wie zo’n 1500 met een tijdelijk contract of mensen die als uitzendkracht werken.