DEN HAAG - De driedaagse poststaking die dinsdagavond om elf uur begint, gaat door. Dat heeft een woordvoerder van Abvakabo dinsdag laten weten.

TNT Post en de bonden zaten dinsdag voor de tweede dag op rij om tafel om te proberen tot een akkoord te komen over de reorganisatie bij TNT Post.

Het ging vooral over het aantal gedwongen ontslagen dat daarmee gepaard gaat. De partijen zijn het niet eens geworden.

TNT Post zegt in een reactie ''zich te beraden op de ontstane situatie''.

Gedwongen ontslag

Bij TNT Post moeten elfduizend mensen het bedrijf verlaten. In eerste instantie kwam dat er volgens TNT op neer dat 4500 mensen het bedrijf via gedwongen ontslag moesten verlaten; later werd dat aantal teruggebracht naar 3100.

TNT Post meldde na het overleg dinsdag dat het bedrijf tot twee keer toe verregaande voorstellen heeft gedaan om het aantal gedwongen ontslagen binnen het bedrijf verder te beperken.

Vakbond BVPP

Vakbond BVPP legt een van de voorstellen van TNT voor aan de leden en ziet af van de staking. Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak gingen niet akkoord.

''TNT Post is van mening dat de opstelling van de Abavakabo en CNV onverantwoord is en roept deze vakbonden op de voorstellen serieus te heroverwegen.''

Volgens vakbond Abvakabo kwam TNT Post dinsdag met het voorstel om dat aantal met nog eens driehonderd omlaag te brengen, zonder dat daarbij in de toekomst salaris ingeleverd hoeft te worden voor de mensen die blijven.

''We hebben dat voorstel voorgelegd aan onze leden en het is afgewezen'', aldus de woordvoerster. ''Dit voorstel is te mager; er zit meer ruimte.''