DEN HAAG - TNT Post en de vakbonden praten dinsdag verder over het conflict tussen de partijen over het aantal mensen dat TNT gedwongen moet verlaten. Dat heeft een woordvoerster van TNT desgevraagd gezegd.

Abvakabo heeft aansluitend op het overleg met TNT dinsdag al een ledenvergadering belegd, om het resultaat voor te leggen aan de leden. Dat heeft de bond laten weten.

''Het feit dat we praten met TNT wil zeggen dat ze met iets anders komen'', aldus een woordvoerster van Abvakabo. Ze doelde daarmee op het aanbod dat TNT vrijdag aan de bonden gedaan zou hebben.

Gedwongen ontslagen

Dat hield volgens vakbond BVVP in dat TNT het aantal gedwongen ontslagen binnen het bedrijf met nog eens 550 zou terugbrengen, als de bonden concessies voor de cao voor 2012 en 2013 willen doen.

BVVP ging daarmee akkoord en zei niet meer mee te doen aan de aangekondigde staking. De andere bonden meenden dat er meer uit te halen viel.

Concurrentie

Doordat er minder post verstuurd wordt en TNT in Nederland concurrentie heeft gekregen, wil het bedrijf verder met 11.000 personeelsleden minder. In eerste instantie ging TNT uit van 4500 gedwongen ontslagen, dat aantal kon al eerder verlaagd worden tot 3100.

Maandag werd voor het eerst in lange tijd een gesprek gevoerd tussen TNT en de bonden. ''Dat is constructief verlopen'', aldus TNT.

De bonden hebben aangekondigd dat postmedewerkers vanaf dinsdagavond elf uur voor drie dagen het werk neerleggen. Of dat doorgaat, hangt van de resultaten van dinsdag af.