AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam spreekt zich vrijdag uit over het verzoek om de curatoren te vervangen die het faillissement van DSB afwikkelen. Dat stelde een woordvoerder van de rechtbank.

Woensdagochtend behandelde de rechtbank het verzoek dat was ingebracht door de Vereniging Cliënten van Financiële Instellingen (VCFI).

De VCFI vroeg om vervanging van de curatoren omdat deze volgens de organisatie door hun handelswijze grote schade zouden hebben aangericht bij voormalige klanten van DSB.

Wanbetaling

Het gaat daarbij om oud-DSB-klanten die hun schadevordering op DSB met hun maandelijkse termijnen verrekenen. De curatoren zien dit als een vorm van wanbetaling en melden dit bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

De voormalige DSB-klanten kunnen als gevolg van een BKR-notering bijvoorbeeld geen leningen meer afsluiten bij andere financiële instellingen.

Wanneer de rechter het ontslagverzoek afwijst, zal de VCFI zich volgens voorzitter Joost Hardeman ''gaan beraden'' over het starten van een kort geding.