EMMEN - De onderhandelingen tussen de directie van het Dierenpark Emmen en de vakbonden FNV en CNV over het saneringsplan voor de in geldnood verkerende dierentuin zitten nog muurvast.

Dat meldt een woordvoerder van de FNV dinsdag. Volgens hem is er ''intensief'' met elkaar gesproken, maar zijn beide partijen geen stap dichter bij elkaar gekomen.

Bonden en directie hebben dinsdag uren met elkaar gepraat. Om vier uur werden de onderhandelingen afgebroken om FNV en CNV de gelegenheid te geven nader advies in te winnen bij specialisten van de bonden.

Dan wordt er bepaald of en hoe er verder gegaan wordt met de besprekingen, aldus een woordvoerder.

Hoopvol

Directeur Frankwin van Beers van het Dierenpark Emmen blijft hoopvol gestemd. Volgens hem is de kou tussen de bonden en de directie uit de lucht. ''Ik heb goede hoop dat we er uitkomen'', zegt hij.

Uiterlijk voor middernacht moet er een onderhandelingsakkoord over het saneringsplan liggen; anders komt er geen lening van de gemeente Emmen en dreigt een faillissement.

Saneringsplan

Beide partijen worden het niet eens over het aantal arbeidsplaatsen dat moet verdwijnen. Het saneringsplan voorziet in het ontslag van zeventig mensen, van wie veertig vaste krachten.

De bonden willen dat dat er minder worden. Volgens de dierenparkdirectie is dit niet haalbaar.