EMMEN - De directie van het in financiële problemen verkerende Dierenpark Emmen en de vakbonden gaan dinsdagochtend weer met elkaar om tafel. Dit hebben woordvoersters van de vakbond CNV en van het Dierenpark Emmen maandagavond bevestigd.

Donderdag verliepen de onderhandelingen over een saneringsplan van het park vast. Om een lening van 1,4 miljoen euro van de gemeente Emmen te krijgen, moet het park flink saneren. Dit plan moet 1 december op tafel liggen.

De vakbonden noemen het voorgestelde plan van de directie van het dierenpark een dictaat zonder onderhandelingsruimte. Een woordvoerster van het park bestrijdt deze aantijging.

''De gesprekspartners van de bonden zijn direct na het voorleggen van het sociaal plan van tafel gestapt. In het plan is onder meer sprake van het schrappen van zeventig arbeidsplaatsen. Er heeft tot nu toe geen onderhandeling plaats gevonden. Wat ons betreft is er ruimte om tot een akkoord te komen'', legt de woordvoerster van het park uit.

Belang

De directie vroeg maandag de bonden met klem weer om tafel te gaan in het belang van medewerkers van het park.

Met de onderhandelingsruimte in het vooruitzicht durven de bonden het aan opnieuw met de directie in gesprek te gaan, aldus de CNV woordvoerster. Klokslag 10 uur zitten de partijen weer tegenover elkaar.