AMSTERDAM - Mediagroothandel Moving Pictures Holding (MPH) neemt de franchiseketen Videoland en Movie MAX over van de 16 november failliet verklaarde Entertainment Retail Group. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

De vorige eigenaar van Videoland en Movie Max, de Entertainment Retail Group (ERG), werd 16 november failliet verklaard. Het aantal videotheken van Movie Max en Videoland liep de afgelopen vijf jaar terug van 650 tot 420. De omzet halveerde van 108 miljoen euro naar 57 miljoen euro. In 2008 leed ERG een verlies van 2,6 miljoen euro.

MPH is onder meer eigenaar van Video Service Nederland en levert in die hoedanigheid verschillende media-artikelen aan onder meer Bol.com, Freerecordshop en ECI.

Toekomst

MPH-directeur Dirk Meiners wil niet kwijt hoeveel hij betaald heeft voor de franchiseketens. Ondanks de teruglopende verhuur van video's en dvd's vanuit videotheken, ziet Meiners zeker nog toekomst in Videoland en Movie MAX.

"Ik heb er het volste vertrouwen in dat we de zaken kunnen omvormen naar een ander type winkel. Je kunt de dienstverlening uitbreiden naar andere terreinen. Er zijn bijvoorbeeld al veel Videoland-zaken die een afgiftepunt zijn voor DHL-pakketten."