ZOETERMEER - Abvakabo FNV is tevreden over de eerste dag van de 48 uursstaking waaraan de postbodes van TNT Post donderdag zijn begonnen. Op veel plaatsen in het land hebben postmedewerkers hun werk neergelegd, meldde een woordvoerster van de vakbond.

Inmiddels hebben 2500 postmedewerkers zich als staker ingeschreven. Dit aantal zal nog stijgen, verwacht de woordvoerster.

Mensen kunnen zich vrijdag en zelfs nog in het weekend inschrijven via internet of per post. Zeker wat betreft die laatste variant zal het wat langer duren voordat de vakbond het complete overzicht heeft.

De TNT-medewerkers protesteren tegen de 3100 gedwongen ontslagen die bij het bedrijf vallen. Een grote demonstratie, zoals vorige week bij het hoofdkantoor van TNT in Den Haag, is er deze keer niet.

Wel kwamen donderdag een paar honderd postbodes bijeen in een Haagse bioscoop om een petitie aan minister Henk Kamp van Sociale Zaken en staatssecretaris Henk Bleker van Economische zaken aan te bieden. Daarna volgden zij een Kamerdebat over de postmarkt.

FNV tevreden over eerste stakingsdag TNT