STERKSEL - In zijn woonplaats Sterksel (Noord-Brabant) is zondag op 61-jarige leeftijd oud-MHP-bestuurder Ad Verhoeven overleden. Een woordvoerder van de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel heeft zondagavond een bericht daarover van het NOS Journaal bevestigd.

Verhoeven was tussen 1998 en 2008 voorzitter van de MHP. Daarvoor was hij lange tijd onderhandelaar bij vakbond De Unie, waar hij sinds 1976 werkzaam was. In die hoedanigheid verwierf de MHP-man vooral bekendheid door zijn onderhandelingen met Philips.

In 2004 was hij een van de grote mannen achter een van de grootste vakbondsdemonstraties in de Nederlandse geschiedenis.

Op 2 oktober demonstreerden zo’n 300.000 mensen op het Museumplein tegen de plannen van het kabinet Balkenende-2 voor de versobering van het prepensioen en de WAO.

Samen met vakbondbestuurders Lodewijk de Waal (FNV) en Doekle Terpstra (CNV) leidde Verhoeven deze enorme manifestatie.

Enige tijd ernstig ziek

Verhoeven was al enige tijd ernstig ziek. De afgelopen twee jaar functioneerde hij nog als adviseur voor de MHP. De Volkskrant plaatste hem enkele jaren terug op de lijst van 200 invloedrijkste Nederlanders.

Bij zijn afscheid als voorzitter van de MHP werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.