Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Boeing schort testvluchten Dreamliner op

WASHINGTON - De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing schort alle testvluchten met de nieuwe 787 Dreamliner op nadat een van de testvliegtuigen dinsdag wegens rookontwikkeling een noodlanding moest maken.
Door ANP

Boeing heeft het besluit woensdag bekendgemaakt. De vliegtuigbouwer liet weten voorlopig alleen testprogramma's op de grond uit te voeren, totdat meer duidelijk is over de oorzaak van het incident.

De piloten van testvliegtuig ZA002 moesten het toestel dinsdag in het Texaanse Laredo aan de grond zetten toen de cabine zich met rook vulde. ''Er was een brand aan boord, wat de oorzaak was van de rookontwikkeling in de cockpit'', aldus een woordvoerster.

Klanten

Het was de bedoeling dat de eerste Dreamliners drie jaar geleden al zouden zijn ingezet op lijndiensten. Boeing wil nu in het eerste kwartaal van 2011 de eerste toestellen afleveren bij klanten.

De vliegtuigproducent heeft al orders binnen voor 847 Dreamliners, een ongekend aantal voor een vliegtuig waarvan de ontwikkeling nog niet is afgerond.


Lees meer over:

Boeingdreamliner

Aanbevolen artikelen