HOOGEVEEN - Het failliete Kip Caravans in Hoogeveen maakt een doorstart onder de vleugels van Boedelbak, de verhuurder van aanhangwagentjes.

Boedelbak meldde woensdag dat hierover een akkoord is bereikt met de curator.

Er wordt bestudeerd of de productie van aanhangwagens van Boedelbak is samen te voegen met die van Kip in Hoogeveen. Volgens een woordvoerder van Boedelbak is nog onduidelijk hoeveel banen behouden kunnen blijven.

Reiziger zegt dat er drie serieuze gegadigden waren van Kip Caravans. Boedelbak kwam niet alleen met het hoogste bod, maar bood ook de beste vooruitzichten voor behoud van werkgelegenheid. Reiziger denkt dat veertig van de zestig banen behouden kunnen worden.

Boedelbak zegt dat de nieuwe directie zich zal richten op het dealernetwerk en op de ontwikkeling en productie van een nieuwe lijn van Kip Caravans.

CNV

"De meeste werknemers zijn blij dat er eindelijk duidelijkheid is voor Kip Caravan, nu Boedelbak het bedrijf overneemt," zegt Jacqueline van der Veen, bestuurder van CNV Vakmensen.

"De directie van Boedelbak gaf aan dat zij de komende twee weken gesprekken voeren met alle personeelsleden. Daarna wordt duidelijk wie kan blijven."