DEN HAAG - Ahold-topman Anders Moberg krijgt ten onrechte een miljoenenbonus. De prestaties die hij voor zijn extra salaris moet leveren horen grotendeels bij het normale takenpakket van een bestuursvoorzitter.

Dat zei directeur Peter Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Hij reageerde op de criteria voor Mobergs bonus die maandag door Ahold bekend zijn gemaakt. De Zweed maakte kans op een extra beloning van bijna 2,5 miljoen euro als hij een nieuwe koers bedenkt voor het concern en bij de Amerikaanse dochter US Foodservice een nieuw management installeert.

"Dat is het normale werk van een topman bij een grote onderneming", aldus De Vries. Hij krijgt daar volgens de beleggersvoorman met 1,5 miljoen euro een heel fatsoenlijk salaris voor. "Bonussen zijn voor buitengewone prestaties."

Bovendien moet Ahold verschillende financiële prestaties laten zien over het lopende boekjaar. De precieze doelen wil Ahold echter niet bekendmaken omdat het bedrijfsgeheimen zouden zijn.

"Smoesjes", vindt De Vries. "De gegevens staan ieder jaar in het jaarverslag of zijn daar uit af te leiden. Bovendien had Ahold voor genoeg andere prestaties kunnen kiezen."

"Dit is teleurstellend", stelde De Vries die zich de afgelopen maanden met succes met de beloning van de topman heeft bemoeid. Aanvankelijk wilde Ahold de criteria pas volgend jaar bekendmaken, maar onder druk van de VEB vervroegde het supermarktconcern dat tot eind november. "Ze hebben bijna drie maanden de tijd gehad en dan komen ze met een buitengewoon mager resultaat."