NEW BRUNSWICK/LEIDEN - Farmaconcern Johnson & Johnson (J&J) verwacht zoals eerder aangekondigd voor eind november een definitief overnamebod te kunnen uitbrengen op het Nederlandse biotechbedrijf Crucell.

Het biedingsvoorstel is inmiddels naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gestuurd ter beoordeling van de overnameplannen die op 6 oktober werden aangekondigd.

Dat maakten J&J en Crucell vrijdag bekend in een gezamenlijke verklaring. Ook de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC zal zich nog buigen over de voorgenomen overname.

J&J stelt dat het nog steeds van plan is de overnameprijs van 1,75 miljard euro in contanten te voldoen. J&J bezit al aandelen Crucell.

Omstandigheden

Verder lieten de bedrijven weten dat zij gezamenlijk kijken naar omstandigheden en consequenties rond een mogelijk verontreinigingsprobleem bij een productiefaciliteit van Crucell in Korea.

De ondernemingsraad van Crucell is inmiddels om advies gevraagd en J&J en Curcell verwachten dat op ,,korte termijn'' te krijgen. Ook is een aanvraag ingediend bij de Europese Commissie en zijn de bedrijven bezig duidelijkheid te krijgen over ,,belastingaangelegenheden'' in de VS en Nederland.