ZAANDAM - De pensioenfondsen ABP en PGGM voeren woensdag in Amsterdam bij de aandeelhoudersvergadering van Ahold gezamenlijk het woord. Tijdens die vergadering geeft het supermarktconcern een nadere uitleg over het bonuspakket van topman A. Moberg.

"We hebben besloten om de woordvoering samen te doen", aldus een woorvoerder van het ABP maandag. "We willen actief de dialoog aangaan." De pensioenfondsen vinden dat de beloningscriteria aan de eisen van commissie-Tabaksblat voor goed bestuur moeten voldoen. Die commissie onder leiding van de oud-topman van Unilever presenteert haar definitieve aanbevelingen 9 december.

De woordvoerder van de pensioenfondsen wil niet vooruitlopen op het debat van woensdag. "We weten niet hoe het salarispakket eruit ziet. Dat horen we woensdag. We zijn vooraf niet betrokken geweest bij de beloning van de topman."

Het beloningspakket van Moberg ligt voortdurend onder vuur, sinds het salaris begin september openbaar werd. Onder grote druk van de buitenwacht versoberde de Ahold-topman het pakket al vrij snel. Vervolgens dreigde de VEB met een kort geding als Ahold de prestatiecriteria waaraan bonussen zijn verbonden, niet tijdens de komende aandeelhoudersvergadering bekend zou maken.