ARNHEM - Het Gelders platform van consumentenorganisaties in het openbaar vervoer eist een schadevergoeding van vervoersbedrijf Syntus. Hiermee wil het platform, Rocov genaamd, de gedupeerde treinreizigers op het traject tussen Arnhem en Winterswijk tegemoet komen.

Op dit traject zijn de laatste maanden vele storingen en vertragingen opgetreden door problemen met infrastructuur of defecte treinstellen.

Rocov eist niet een bepaald bedrag omdat ze dat naar eigen zeggen niet kan afdwingen. De instelling laat het initiatief over de hoogte en de vorm van de schadevergoeding aan Syntus. Verder verlangt de organisatie grootschalige aanpassing van het spoor tussen Arnhem en Winterswijk.

Ondanks kleine ingrepen van Syntus blijft het aantal sein-en wisselstoringen hoog. Rocov roept naast spoorbeheerder ProRail ook de provincie Gelderland en de stadsregio Arnhem-Nijmegen op om actie te ondernemen.

Het personeel van Syntus riep eerder deze maand de directie op tot actie omdat het bedreigd werd door woedende passagiers.