Fransen gaan weer dag demonstreren

PARIJS - De machtige Franse vakbonden hopen zaterdag door het hele land weer miljoenen mensen op de been te krijgen om te demonstreren tegen de plannen van de Franse president Nicolas Sarkozy om de pensioenleeftijd te verhogen.

Frankrijk wordt al vier dagen op rij geteisterd door stakingen tegen de plannen van de regering.

Het land heeft daardoor te kampen met oplopende brandstoftekorten, vluchten die geannuleerd worden en treinen die niet rijden.

De overheid is niet van plan toe te geven aan de protesten. Het land komt nu al jaarlijks 32 miljard euro tekort voor pensioenen, dat loopt als er niets gebeurt op tot jaarlijks 50 miljard in 2020.

Treinverkeer

Door de aanhoudende stakingsacties is het onduidelijk welke treinen in het land nog rijden.

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF laat zaterdag op de website weten dat voor wat betreft de internationale treinen de Eurostar naar Engeland normaal rijdt, maar dat overige internationale verbindingen ''niet gegarandeerd zijn''.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) lieten vrijdag al weten dat het treinverkeer vanuit Nederland naar België en Frankrijk en vice versa vanaf zondagavond tot dinsdagochtend behoorlijk ontregeld is in verband met een staking bij de Belgische spoorwegen.

Geen Thalystreinen

De Franse SNCF meldt dat hierdoor vanaf zondag 22.00 uur helemaal geen Thalys-treinen meer rijden tussen Parijs en Amsterdam tot dinsdag.

Maandag wordt door de Belgische staking ook het Eurostar-verkeer tussen Brussel en Londen geraakt.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie