Curator hoopvol over doorstart Kip Caravans

HOOGEVEEN - Er zijn drie serieuze gegadigden voor de overname van het failliete Kip Caravans in Hoogeveen. Het gaat om twee private investeerders en een marktpartij, maar de laatste is geen caravanbouwer, aldus curator Jeroen Reiziger.

''De biedingen zijn niet heel erg hoog. Maar dat is begrijpelijk voor een bedrijf dat al jaren met verlies draait'', zegt Reiziger. Toch is hij hoopvol gestemd over een doorstart van de enige Nederlandse caravanbouwer.

In totaal hebben 23 gegadigden zich bij de curator gemeld. Daaruit is een selectie gemaakt, waarbij de voorkeur uitging naar kandidaten die een bieding hebben gedaan op het hele bedrijf en niet op onderdelen ervan.

Partijen

De komende dagen wordt met de drie partijen en andere hoofdrolspelers (banken en de gemeente Hoogeveen, die eigenaar is van de bedrijfsgrond) verder gepraat.

Reiziger hoopt dat in de loop van de volgende week een besluit valt, omdat Kip Caravans zich dan alsnog kan presenteren op de jaarlijkse Kampeer en Caravan Beurs die 22 oktober in Utrecht begint.

''Het zal nog een hele toer worden om het voor volgende week vrijdag rond te krijgen. Maar we hebben voor de zekerheid wel een plaats op de beurs gereserveerd",' zegt Reiziger.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie