Oud-havendirecteur Scholten wacht oordeel rechter

ROTTERDAM - Oud-directeur van Havenbedrijf Rotterdam Willem Scholten wacht vrijdagmiddag het oordeel van de rechtbank in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vorige maand drie jaar cel tegen hem omdat hij zich zou hebben laten omkopen.

In ruil voor 1,2 miljoen euro aan steekpenningen zou Scholten - onbevoegd - bankgaranties ter waarde van in totaal 183 miljoen euro hebben getekend voor de RDM-bedrijven van zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen. Onderdeel van de omkoping is volgens justitie dat Scholten onbeperkt gebruik kon maken van een appartement in Antwerpen.

Toen in 2004 bleek dat RDM de leningen van banken niet kon terugbetalen, kwam de rol van Scholten aan het licht. De voormalig havendirecteur ontkent dat hij zich heeft laten omkopen.

In het havenschandaal moet in 2011 ook Van den Nieuwenhuyzen zich voor de rechter verantwoorden. In het voorjaar werd advocaat Jacob Cornegoor vrijgesproken van onder meer valsheid in geschrifte in de affaire. Het OM is in hoger beroep gegaan.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie