Schiphol zint op rigoureuze verbouwing

AMSTERDAM - Luchthavenbedrijf Schiphol moet uitbreiden en vernieuwen, wil de nationale luchthaven niet op achterstand komen.

Dat zei Schiphol-topman Jos Nijhuis donderdag op het jaarlijkse Schipholdiner, georganiseerd door de Amsterdamse Kamer van Koophandel.

Het bedrijf staat hierbij voor de keuze: om door te gaan zoals dat nu gaat, geleidelijk, of rigoureus. Uit de woorden van Nijhuis blijkt een voorkeur voor het laatste.

In dat geval zou ter hoogte van de B-pier eerst een volledig nieuwe terminal verrijzen, met aansluiting op het NS-station, en kan het pierenstelsel in zuidoostelijke richting worden uitgebreid.

''Een fantastisch plan'', aldus Nijhuis. Door de uitbreiding van de pieren zou meer veelgevraagde piekcapaciteit ontstaan.

Tarieven

Nijhuis refereerde kort aan het ''verschil van inzicht'' dat speelt tussen de luchthaven en KLM over de tarieven voor 2011.

Nijhuis en KLM-topman Peter Hartman zouden afgesproken hebben het verschil van inzicht niet publiekelijk 'uit te vechten'. Toch kon Hartman het niet laten in zijn speech uit de doeken te doen hoe belangrijk KLM voor Schiphol is.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie