‘Business class blijft minder vol dan voor crisis’

AMSTERDAM - Het aantal zakelijke vliegtuigreizigers neemt toe, maar de markt voor business en first class tickets blijft nog altijd kleiner dan vóór de crisis. Dat concludeert de overkoepelende luchtvaartorganisatie IATA donderdag.

Uit het maandrapport over augustus blijkt dat het aantal passagiers in de business en first class met 9,1 procent is toegenomen. In de maand juli bedroeg de stijging 13,8 procent.

De vraag naar tickets in het duurdere segment ligt inmiddels 17 procent hoger dan op het dieptepunt in 2009. Wel ligt de vraag nog altijd 11 procent lager dan in de betere periode vóór de wereldwijde crisis begon. IATA stelt dat luchtvaartmaatschappijen ten opzichte van voor de crisis ruim twintig procent minder verdienen aan het zakelijke vliegverkeer.

Europa

Als de cijfers over het eerste halfjaar gecorrigeerd worden voor seizoensinvloeden en de sluiting van het Europese luchtruim in april, is de toename van het aantal zakelijke reizigers sterker (24 procent). De handel met opkomende markten in Azië draagt daar voor een groot deel aan bij, evenals het vervoer binnen Europa.

Het afzwakkende herstel geldt ook voor de goedkopere economy class tickets. Daar groeide het aantal passagiers met 6,2 procent vergeleken met augustus 2009, tegenover een toename van 8,8 procent een maand eerder.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie