ALMERE - Uitzendonderneming United Services Group (USG) heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst behaald van ,7 miljoen euro. Dat is fors minder dan het nettoresultaat van ,2 miljoen euro die het bedrijf uit Almere (onder meer Unique, Start en Secretary Plus) in de eerste drie kwartalen van 2002 boekte.

Over de eerste negen maanden van 2003 bedraagt de omzetachterstand ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar 11,8 procent, maakte USG vrijdag bekend. De uitzendonderneming noteert tot en met het derde kwartaal een omzet van 978,7 miljoen euro, tegen 1,1 miljard euro een jaar eerder. Daarbij zijn de cijfers van Start Holding tot en met het derde kwartaal van 2002 pro forma meegenomen in de boeken.

De overname van Start maakte USG vorig jaar, na Randstad, tot de tweede uitzendonderneming van Nederland. De resultaten van Start wegen pas sinds 1 juni 2002 mee, waardoor de omzet van USG over de eerste negen maanden van vorig jaar eigenlijk 750,9 miljoen euro bedraagt.

Dankzij flinke kostenbesparingen met de integratie van Start, heeft de uitzendonderneming wel het bedrijfsresultaat weten op te krikken. Het bedrijfsresultaat in de eerste drie kwartalen steeg van 39,8 miljoen euro in 2002 naar 40,7 miljoen euro dit jaar.

USG is positief gestemd over de behaalde resultaten in het derde kwartaal. Het bedrijfsresultaat groeide in de maanden juli tot oktober uit tot 17,6 miljoen euro. Dat is een behoorlijke verbetering in vergelijking met de voorgaande kwartalen in 2003, in de eerste drie maanden bedroeg het bedrijfsresultaat 11,1 miljoen euro en in het tweede kwartaal 12,1 miljoen euro.

"Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden mag worden geconstateerd dat het derde kwartaal een voorzichtig herstel te zien gaf", schrijft USG. Het uitzendconcern is ook positief over zijn marktpositie voor de komende maanden. Wel moet volgens de uitzender op de korte termijn rekening worden gehouden met de effecten van traditioneel lagere bedrijvigheid in december door de feest- en vakantiedagen.