Goede hoop op doorstart caravanbouwer Kip

AMSTERDAM - Er is een grote kans dat caravanproducent Kip een doorstart kan maken. Bij de curator van het failliete bedrijf hebben zich inmiddels 23 geïnteresseerde partijen gemeld, zo bericht het Financieele Dagblad maandag.

Kip, de enige overgebleven caravanproducent van Nederland, werd in september bankroet verklaard. Het bedrijf kreeg de herfinanciering van de onderneming niet rond door de ''aanhoudende moeilijke markt'' voor caravans.

De 758 caravans die het bedrijf uit Hoogeveen in het afgelopen seizoen verkocht bleken niet voldoende om rendabel te kunnen zijn.

Biedingen

De curator verwacht donderdag de eerste biedingen te zullen krijgen. Hij noemt de 23 potentiële kopers ‘een bijzonder hoog aantal’ voor een overname en houdt mede daardoor serieus rekening met een doorstart.

De gegadigden komen uit binnen- en buitenland, maar er zit geen caravanbouwer tussen, aldus Reiziger. ''Dit is voor Kip het tweede faillissement in drie jaar. Dat zegt wel iets over de markt. Caravanbouwers hebben moeite genoeg om de broek zelf omhoog te houden.''

Kip beleefde in 2007 ook een wederopstanding. Het bedrijf werd failliet verklaard, maar de directie nam de failliete boedel, samen met twee investeerders, over.

Lees meer over:
kip

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie