BARCELONA - De topman van het elektronicaconcern Philips, G. Kleisterlee, verwacht dat het vierde kwartaal van 2003 positief wordt afgesloten. De reorganisatie begint vruchten af te werpen, zei hij donderdag op een conferentie in Barcelona. Kleisterlee onthield zich echter nog van een concrete verwachting voor heel 2003.

De winst van Philips over het derde kwartaal kwam uit op 124 miljoen euro, ver boven analistenverwachtingen. Desondanks reageerden beleggers teleurgesteld op de weigering van Philips zich uit te spreken over de te verwachten resultaten over heel 2003. De hoop was dat het fraaie winstcijfer het concern het vertrouwen zou geven een winstverwachting uit te spreken.

Alle onderdelen van Philips presteren volgens Kleisterlee sterk in het vierde kwartaal. Het bedrijf heeft bij de halfgeleidertak flink in de kosten gesneden. Daarnaast trekt de vraag naar onder meer LCD-schermen aan. Bovendien zegt Philips te profiteren van het herstellend economisch klimaat.

Kleisterlee zei verder dat Philips de komende drie tot vier jaar in onder meer Azië aanzienlijk wil groeien. Het concern wil bovendien zijn aandeel in de markt voor medische apparaten uitbouwen.