ATHENE - China gaat het noodlijdende Griekenland helpen om uit de financiële problemen te komen. Het Aziatische land is onder meer van plan om Griekse staatsobligaties te kopen, zodra Griekenland terugkeert op de financiële markten.

Dat zei de Chinese premier Wen Jiabao zaterdag tijdens zijn bezoek aan Griekenland. Jiabao maakte verder bekend dat China de import van Griekse producten wil bevorderen.

''Als Griekenland in problemen verkeert, is China bereid te helpen'', zei Jibao. De Chinese premier verwacht dat de Griekse economie herstelt in lijn met het herstel van de wereldwijde economie.

Investeren

Jiabao beloofde verder dat hij Chinese bedrijven zal vragen te investeren in Griekenland. Bovendien wil China een bedrag van 5 miljard dollar investeren in een Grieks-Chinees scheepvaartfonds. Het Aziatische land gaat ook meer investeren in de haven van Piraeus.

Het bezoek van Jiabao aan Griekenland maakt deel uit van een reis naar Europa. De Chinese premier brengt ook een bezoek aan België, Italië en Turkije.