ALMERE - Uitgeverij, drukkerij en mediaconcern Thieme Groep vraagt vrijdag voor zes van haar bedrijven uitstel van betaling aan.

Zodra de rechtbank een bewindvoerder heeft aangesteld, zal worden gekeken naar de mogelijkheden van een doorstart, zo liet Thieme vrijdag weten.

De bewindvoerder zal ook kijken wat er met de andere bedrijven die onder de Thieme Groep vallen moet gebeuren. Ook voor de circa 27 overige Thieme-ondernemingen is de situatie ''niet rooskleurig'', zo liet een woordvoerster weten.

Omstandigheden

Dat is onder meer het gevolg van moeilijke omstandigheden in de drukkerij- en uitgeverijbranche en door ''opgebouwde schulden en verliezen uit het verleden''. Bij de Thieme Groep werken in totaal circa negenhonderd mensen. Zij werken voorlopig gewoon door.

In februari gingen al vijf van de toen 41 bedrijven van de Thieme Groep failliet. Drie ondernemingen staan in de verkoop.

De zes bedrijven waarvoor nu surseance is aangevraagd zijn Thieme Print 4U Apeldoorn, Thieme Rotatie Zwolle, Koninklijke De Swart in Den Haag, Plantijn Casparie Zwolle, Media Business Press uit Capelle aan de IJssel en Thieme MediaCenter Rotterdam.