Citibank halveert in Nederland

AMSTERDAM - Citibank, de Nederlandse dochter van het Amerikaanse financiële concern Citigroup, sluit een van zijn twee kantoren in Nederland. Een woordvoerder van de bank heeft dit dinsdag gezegd.

De sluiting van de vestiging in Breda leidt tot een halvering van het aantal Nederlandse arbeidsplaatsen. Op dit moment heeft Citibank ruim honderd mensen in dienst. Van vijftig werknemers verdwijnt de baan naar Dublin. Zes commerciële functies verhuizen naar het kantoor in Amsterdam.

Effectenhandel

De activiteiten die naar Dublin gaan, liggen op het gebied van de effectenhandel. Deze verhuizing is onderdeel van een centralisatieproces dat volgens Citi nodig is om te kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de markt.

Voor de vijftig medewerkers is een sociaal plan afgesproken. Zij kunnen solliciteren naar een positie in Dublin, of ergens anders binnen de onderneming. De sluiting van de Bredase vestiging moet eind maart volgend jaar zijn voltooid.

Citibank levert in Nederland financiële diensten aan grote en middelgrote ondernemingen, pensioenfondsen en publieke organisaties. Het concern is al sinds 1964 in Nederland actief. Het Amsterdamse kantoor is sinds 2006 gevestigd op de luchthaven Schiphol. Daarvoor zat Citibank in Amsterdam op de Herengracht.

Lees meer over:
Tip de redactie