BUNNIK - Technisch dienstverlener GTI gaat tegen de vierhonderd arbeidsplaatsen schrappen. Dat is dinsdag bevestigd door FNV Bondgenoten.

Het personeel wordt woensdagmorgen door de directie geïnformeerd. Volgens vakbondsbestuurder F. Szablewski verdwijnen de meeste banen bij vestigingen in Zuid-Limburg, de regio Rijnmond en Friesland.

Feestdagen

Hij zei "geschrokken" te zijn van de mededeling van het bedrijf omdat er van enig vooroverleg geen sprake is geweest. "Het is ook een ongelukkig moment, vier weken voor de feestdagen."

FNV Bondgenoten meent dat van gedwongen ontslagen vooralsnog geen sprake mag zijn en gaat eerst na of er alternatieven zijn om de banenreductie op te vangen. Szablewski: "Dan kijken we naar mogelijkheden voor herplaatsing en vervroegde uittreding."

Tractebel

GTI is in 2001 overgenomen door het Belgische Tractebel en maakt inmiddels deel uit van het Franse conglomeraat Suez. Verspreid over negentig vestigingen telt het installatiebedrijf in Nederland .000 werknemers. De onderneming boekte in 2002 een omzet van bijna 1 miljard euro en een nettowinst van 13,5 miljoen euro.