'Beloning financieel adviseur moet anders'

RIJSWIJK - Adfiz, de organisatie van financieel adviseurs, vindt dat de beloning voor de dienstverlening anders vorm moet krijgen. Omzetbonussen zouden uitgebannen moeten worden. Dit staat in een stuk van het bestuur aan de leden.

De beloning voor het intermediair is van oudsher ingebouwd in de premies van de producten. Daardoor wordt maar al te vaak gedacht dat financiële dienstverlening gratis is, aldus het stuk.

Volgens het bestuur moet de adviseur aan de zijde van de klant staan en moet de adviseur onafhankelijk staan ten opzichte van de aanbieders van de financiële producten.

Bonussen

''Geen omzetbonussen meer",' aldus het stuk. "Deze zijn niet in het belang van de klant en passen in geen enkel toekomstig beloningssysteem."

De adviseurs zijn ook tegen andere ''incentives'' of wel financiële prikkels van de aanbieders.Voor financieel advies zou de klant rechtstreeks aan de adviseur moeten betalen.

De beloning van de financieel adviseur mag wel berekend worden in de premies, mits voor de klant duidelijk wordt gemaakt wat die voor het advies betaalt.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie