Truckers boos over loonbod

UTRECHT - Vrachtwagenchauffeurs zijn boos over het loonbod van hun werkgevers. Dat meldden onderhandelaars de vakbonden maandag.

''Onze leden vinden dat de werkgevers hen totaal niet serieus nemen'', aldus onderhandelaar Anton Meijerman van CNV-Vakmensen.

De transportwerkgevers bieden een tweejarige cao met een loonsverhoging van 1 procent per 1 januari 2011.

''Dat zou betekenen dat de mensen er dit jaar helemaal niets bij krijgen'', zei Meijerman. De vakbond wil wel meegaan in het voorstel van de werkgevers voor een tweejarige cao, maar dan wel met een loonsverhoging van 1,5 procent in 2010 en het jaar daarop nog eens 2,5 procent.

Fatsoenlijk

Het volgende cao-overleg staat gepland op 6 oktober. Onderhandelaar Huub van den Dungen van FNV Bondgenoten denkt dat boze truckers op die dag van zich zullen laten horen. Hoe die verrassingsacties er uit zullen zien, kon hij niet zeggen.

Onder de beroepsgoederenvervoer-cao vallen 140.000 werknemers. De onderhandelingen over de nieuwe cao zijn inmiddels ruim negen maanden bezig.

''In andere sectoren zoals de schoonmaak zijn ook fatsoenlijke afspraken gemaakt over loon en behoud van koopkracht'', zei Meijerman. ''Dat willen wij ook.''

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie